Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру. (Директор жанындағы кеңес отырысының хаттамасының көшірмесі.) » Коммунальное Государственное учереждение "Средняя школа-сад имени Койшибая Толеубекова"
Абай облысы білім басқармасының
Үржар ауданы білім бөлімінің
"Қойшыбай Төлеубеков атындағы орта мектебі"
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72) 43-50-93
Есепші бөлімі:
+7(72) 23-11-37
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру. (Директор жанындағы кеңес отырысының хаттамасының көшірмесі.)
07
октябрь
2024

Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру. (Директор жанындағы кеңес отырысының хаттамасының көшірмесі.)

Абай облысы білім басқармасының  Үржар ауданы білім бөлімі      «Қ Төлеубеков атындағы орта мектебі» КММ

Директор жанындағы кеңес  отырысының хаттамасының көшірмесі.

 Күн тәртібінде:


7.Мектеп асханасында тамақтандыруды ұйымдастыру. 


Тексеру мақсаты: мектеп асханасындағы тегін тамақтанатын оқушыларға берілетін тағамның санитарлық нормаларға сай екендігін, асхана талаптарының орындалуын қадағалау.
Мектеп асханасын тексеру барысында анықталғаны:
І.Есептік құжаттар жүргізу және мектептің баркераждік комиссиясының болуы. Мектептегі ыстық тамақтың бракераждік тексеру комиссиясының жұмысы туралы:
1.Бракераждік тексеру комиссиясының құрылуы туралы бұйрық, құру мерзімі;Мектепте бракераждық тексеру комиссиясы құрылған.
2.Бракераждік тексеру комиссиясының құрамы, бекітілген жоспар, акт, хаттамалардың болуы; Асханадағы тамақтың сапасын қадағалау үшін мектеп медбикесі Д.Ахметова бракераж журналын уақытында жүргізеді.
3.Бекітілген ас мәзірінің болуы (күнделікті және перспективалық мәзір) Бекітілген ас мәзірі көрнекі жерге ілінген.
4.Мәзір бойынша тағамның әртүрлілігі; Ас мәзіріне сәйкес.
5.Шикі және дайын тағамдардың бракераж журналының болуы; Бар
6.Тағам өнімдерін лайықты ыдыстармен арнайы бекітілген автокөлікте тасымалдау және жеткізу ережелері. Бар
7.Мектепте ыстық тамақты ұйымдастырудың ай сайынғы мониторингі және есебі:Бар, есепті тәрбие ісінің меңгерушісі жүргізеді.
8.Есептерді интернет-ресурстарда орналастыру: Есептер мектеп сайтына, күнделік кз. сайтына орналастырылған
ІІ.Мектеп әкімшілігінің ыстық тамақты ұйымдастыруы:
1.Мектеп әкімшілігінің мектеп асханасында кезекшілік кестесі; Оқушылардың асханадағы тәртібі мен тамақтануын қадағалау үшін мектеп әкімшілігі мен сынып жетекшілерден кезекшілік кестесі құрылған. Кезекшілік кестесі мектеп директорының мөрімен, қолымен бекітілген.
2.Оқушылардың тамақ ішу күн тәртібі (график, тамақ ішуге арналған уақыттың ұзақтығы, асхананың күн тәртібі); Оқушылардың тамақ ішуге арналған уақыт белгіленген, әр сынып санитарлық талаптар бойынша асханаға әр түрлі уақытта келіп тамақтанады. Бұл кесте мектеп директорының қолымен мөрімен бекітілген. Барлығы 127оқушы тегін тамақпен қамтылған. Олардың 78 оқушы бастауыш сынып, 45 оқушы жоғарғы сыныптан және 5 оқушы арендатор есебінен тамақтанады.
3.Ас ішу тәртібінің сақталуы, экологиялық таза ауыз суының болуы (су ішетін бұрқақтың, диспенсерлердің болуы, олардың дер кезінде тазартылуы);Мектепте екі жерге су ішетін бұрқақ бар
4.Қол жууға қажетті жағдайдың болуы;Асхананың алдында қол жууға қажетті жағдай жасалған
ІІІ.Мектепетгі ыстық тамақтың тамақтанудың бірыңғай стандартына сәйкес болуы:
1.Білім беру мекемелерінде тиым салынған ас түрлерінің тізімінің болуы (тізім беріледі). Тиым салынған тағам түрлерінің тізбесі бар
1.Ата –аналардың шағым ұсыныс кітаптарының болуы (шағымдар мониторингісі және қолданылған шаралар). Бар, ата-аналар тарапынан арыз, шағым түспеген. Әр айда мектептің қамқоршылық кеңес мүшелері Е.А.Нурбеков мектеп асханасындағы санитарлық нормаларының сақталуы туралы тексеріс жасайды.
2.Мектеп асханасының безендірілуі (денсаулық бұрышының болуы, күн тәртібі, заманауи талаптарға сай «Ас болсын», «Приятного аппетита» т.с.с плакаттарының болуы); Денсаулық бұрышы бар, күн тәртібі, заманауи талаптарға сай «Ас болсын», «т.с.с плакаттары бар, толықтыру қажет етіледі
3.Асханада және ас блогында видеокамераның болуы. Асханада  бар
4.Салауаттты өмір салты мен дұрыс тамақтануды насихаттаудың жоспары (сыныпта, мектепте, ата-аналар жиналысында т.б);
5.Дұрыс тамақтану туралы ақпарат материалдарының болуы; Мектеп асханасы санитарлық нормаларға сай безендірілген, көрнекі құралдар тақырыпқа сай ілінген. Стендтерде тиым салынған тағамдар тізбесі, кезекшілік кестесі, оқушылармен қарым-қатынас жасайтын қызметкерлер тізімі, тазалық, дезинфекция кестелері, ас мәзірі ілінетін стендтер бар.Дұрыс тамақтану туралы ақпарат материалдары бар
6.Мектептегі дұрыс тамақтануды насихаттайтын интерактивті әдістері (видеофильмдер, роликтер, сынып сағаттары, дәрістер, кездесулер, дөңгелек үстел, конференциялар,т.б); Әр сыныпта тәрбие сағатында, видеофильмдер, роликтер, дәрістер, кездесулер, дөңгелек үстел, конференциялар жоспарға сәйкес көрсетіледі.
7.Оқушылардың тамақтануы туралы табельдің жүргізілуі: Оқушылардың тамақтануына әр сынып жетекші арнайы дәптер бастап, табель жүргізеді, әр айдың соңында сол дәптерлер негізінде табель жасалып, мектептің есепшісіне жолданады.




Мектеп директоры:                     А.Н.Тельжанова